1. Acasă
 2. Servicii
 3. Tratamentul cicatricilor

Tratamentul cicatricilor

preturi-tratamentul-cicatricilor-chisinau

Atunci când cicatricile de pe față sau corp îți cauzează un disconfort atât fizic, cât și moral, e timpul să te întrebi dacă ești gata să schimbi ceva în tine și în aspectul tău fizic. Cicatricile, sau cum li se mai spune semnele cutanate, sunt rezultatul unor tăieturi, inflamații sau acnee . Acestea rămân pe piele...

Există trei tipuri de tratament pentru cicatrici: intervenție chirurgicală, injectabilă, prin crioterapie sau dermabraziune. Metoda pentru care va opta esteticianul depinde de gravitatea, complexitatea și mărimea cicatricii pacientului.

Clinica Alter-MED din Chișinău vă propune servicii de corecție și de înlăturare a cicatricilor prin una din cele 4 tipuri de metode existente.

 • Tratamentul cicatricilor mai adânci necesită intervenții chirurgicale. Acestea presupun extirparea unei porțiuni de țesut al pielii sau, în anumite cazuri, expandare de tegument. După finalizarea acestei intervenții doctorul estetician pune suturile și închide porțiunea operată cu ajutorul unei pelicule speciale de protecție.
 • Injectarea cu produși cortizonici. Acest tip de tratament are rolul de prevenire a cicatrizării defectuoase și de stimulare a regenerării pielii. În medicina estetică această intervenție se consideră a fi una dintre cele mai eficiente tratamente pentru a scăpa de cicatrici. Datorită produselor cortizonice, se pornește etapa de reactivare a remodelării cicatricilor, etapa în care acestea revin la stadiul tânăr. Abia atunci se pot aplica măsurile de prevenire a cicatrizării defectuoase.
 • Dermabraziunea reprezintă înlăturarea mecanică a cicatricii care s-a vindecat prost. În timpul acestei proceduri sunt eliminate straturile superficiale ale epidermei. Se utilizează o perie electrică sau un sistem cu microcristale cu margini neșlefuite pentru îndepărtarea celulelor moarte.
 • Crioterapia este o metodă de tratament al cicatricilor de acnee care se bazează pe principiul șocului termic. Tratarea cicatricilor cu temperatura -197 îmbunătățește circulația cutanată și crește aportul de oxigen la nivelul tegumentului. Rezultatul obținut este asemănător celui de lifting imediat al pielii.

Anestezie: locală sau fără

Recuperare: 5-7 zile

Cât costă tratamentul pentru cicatrici?

Iată care sunt prețurile tratamentelor pentru a elimina cicatricile în clinica de chirurgie estetică Altermed:

Excizia sau decorticarea cicatricelor:

 • Înlăturare cicatrici mici: 2000 lei
 • Înlăturare cicatrici medii: 3000 lei
 • Înlăturare cicatrici mari: 5000 lei

Extirparea cicatricelor la față cu transplant de piele:

 • Înlăturarea cicatricelor cu lambou mici: 2500 lei
 • Înlăturarea cicatricelor cu lambou mare: 5500 lei
 • Corecția deformațiunilor urechilor după traumatism: 2200 lei
Tratament cicatrici 1
Tratament cicatrici 2
Tratament cicatrici 3
Tratamentul cicatricilor - tactica individuală | Alter-MED