1. Acasă
  2. Articole
  3. Acneea și alimentația

Avertizare

Joomla\CMS\Cache\Storage\FileStorage::_deleteFolder A eșuat ștergerea b131e97d798181d9675cd83c352a4517-cache-page-ab3ddce755f1a6c58acaddad31066ce4.php

Acneea și alimentația

Acneea, care de obicei apare la vârsta pubertății ca urmare a schimbărilor hormonale ce se produc în organism, poate fi combătută nu numai cu ajutorul cremelor și a unei igiene personale impecabile, ci și datorită unui regim alimentar echilibrat.

Când acneea persistă și după vârsta adolescenței fenomenul trebuie să ne pună în gardă. Infecția poate fi asociată cu problemele de ordin hormonal, disfuncții metabolice și nivelul ridicat de stres din viața noastră.

Pe lângă schimbarea obiceiurilor de înfrumusețare trebuie să vă preocupe și schimbarea unor obiceiuri alimentare. Specialiștii susțin că anumite alimente cresc nivelul de sebuum și keratină și astfel, oricâte produse de îngrijire n-am folosi nu ne ajută să scăpăm de acnee.

⭕️ În primul rând trebuie să renunțați la dulciuri sau mai bine zis la alimentele cu un indice glicemic crescut, deoarece acestea stimulează în exces glandele sebacee, exact ceea ce nu ne dorim. Există o legătură între zahăr și androgeni—hormonii masculini, mai exact testosteronul, iar un nivel ridicat al acestora poate fi cauza apariției acneii.

⭕️ Lactatele, ca și zahărul, sunt asociate cu acneea. Acest lucru se datorează faptului că lactatele provin de la animale gestante, ceea ce înseamnă că sunt pline de hormoni.

⭕️ Boabele de soia conțin fitoestrogeni, care imită estrogenul natural și perturbă hormonii. Dacă ai erupții mai ales în jurul gurii și pe obraji, ar trebuii să elimini soia din alimentație. Soia este inclusă în mai toate alimentele procesate, de aceea e mai bine să verifici etichetele.

⭕️ Optați pentru alimente bogate în fibre integrale precum cerealele și leguminoasele cât mai neprocesate și încercați să evitați dietele prea bogate în carne și lactate, acestea fiind produse lipsite de fibre alimentare și care în exces sunt alimente proinflamatorii.

⭕️ Va trebui să acordăm o atenţie mai mare aportului de vitamine (A, C, E) din surse naturale (morcovi, spanac, pătrunjel, citrice, pepene roşu, ardei iute, nuci, seminţe, măsline etc.) pentru a împiedica hiperkeratinizarea în exces şi congestia.

⭕️ Aportul de minerale în cantități optime este esențial, când avem probleme cu tenul. Zincul este un mineral cheie în sănătatea pielii și se găsește în mâncăruri precum vegetalele cu frunze verzi, nuci, leguminoase, semințe de floarea soarelui, ciuperci.

!!! Atentie, însă și la unele minerale în exces, ce agravează acneea, precum iodul din suplimentele alimentare.

⭕️ Dacă vorbim de acneea rozacee, care în 90% din cazuri este provocată de probleme la nivelul tractului gastro-intestinal, este foarte important să consultăm un nutriționist care ne va prescrie un regim alimentar strict, în care nu se vor regăsi fructele și legumele acidulate, însă vă va îndruma să optați pentru un regim alimentar alcalin.

⭕️ De asemenea încercați o detoxifiere a întregului organism, care va face ca acesta să funcționeze la parametri normali. Detoxifierea se face treptat și sub supravegherea unui specialist în nutriție, deoarece poate afecta sistemul nostru imunitar sau chiar deregla metabolismul. Evitați, pe cât posibil stresul din viața voastră și beți cel puțin doi litri de apă pe zi.

Tel. contact: 069 267 197; 06977 1117, 022 589 822
Acneea și alimentația - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică