1. Acasă
  2. Servicii
  3. Safenectomia

Safenectomia

RadiessSafenectomia

Safenectomia este indicata in caz de insuficienta venoasa care se manifestă prin edeme și dureri la nivelul membrelor inferioare și aspectul inestetic al venelor.

Vena fiind scoasa, circulatia continua sa se efectueze in mod normal.

Se recomandă pacienților care suferă de:

  • Boala varicoasă – determinată de insuficiența venoasă cronică, ce duce la apariția dilatațiilor varicoase pe traiectul venelor.

Desfasurare si efecte secundare:

  • Safenectomia utilizeaza, in general, tehnica numita "stripping" care necesita o anestezie generala sau spinală. Este o interventie benigna care poate fi practicata in regim ambulatoriu (fara spitalizare), sau staționar.

Dupa incizarea tesuturilor superficiale, safena este sectionata la cele doua capete. Prin incizia inferioara, se introduce un fir special prin vena, cu ajutorul căruia aceasta se extrage prin incizia superioara.

Perioada de recuperare presupune posibile dureri ușoare postoperatorii, pacientul se poate deplasa de sinestătător dupa operatie. Pot apărea unele hematoame.

Se recomandă purtarea unui bangaj special.

Rezultat:

  • Rezultatul safenectomiei este vizibil imediat și în timp. Suplimentar, medicul poate recomanda proceduri de sclerozare a vaselor superficiale cu ajutorul Laserului vascular.

Prețuri

Preț 1000-1500 euro (BNM)

Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică Alter-MED. Pentru programări sau informații suplimentare despre clinica și serviciile noastre, apelați la telefonul 022 58 98 22 sau 069 771 117.

Safenectomia - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică