1. Acasă
 2. Servicii
 3. Reducția sânului

Reducția sânilor

preturi-reductia-sanilor-chisinau

Dacă majoritatea femeilor visează la sâni perfecți și apelează la operații plastice de mărire a glandelor mamare, atunci există și cele pentru care sânii mari sunt o adevărată problemă. Pe lângă disconfort, dureri dorsale, de gât și umeri, dimensiunea mare a sânilor poate crea și un aspect inestetic al întregului corp. În acest caz, micșorarea sânilor este soluția perfectă pentru a-ți diminua senzația de greutate și de a scăpa de dureri de spate și alte dureri legate de sâni. Datorită acestei proceduri, cât de paradoxal n-ar fi, îți vei îmbunătăți starea de bine și te vei simți mai încrezătoare.

Reducția mamară, termen utilizat în chirurgia plastică, reprezintă o intervenție chirurgicală care constă din micșorarea în volum a glandelor mamare sau corecția acestora. Aspectul de sâni care atârnă este o problemă des întâlnită printre reprezentantele sexului frumos și, totuși, soluția acesteia este una simplă. Prin înlăturarea chirurgicală a grăsimii țesutului mamar sau a pielii, chirurgul estetician redă sânilor forma estetică dorită. Pe lângă micșorarea volumului, operația de micșorare a sânilor poate cuprinde și corecția areolei acestora. Anestezia în timpul acestei intervenții chirurgicale este generală, însă înainte de aceasta trebuie să te consulți cu medicul anestezist pentru a evita orice tip de riscuri legate de sănătate.

Tehnica utilizată în timpul procedurii de reducere mamară depinde de forma și dimensiunea actuală a sânilor, de aceea, în timpul consultației, chirurgul plastician din Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică Alter-MED, evaluează cantitatea țesutului care urmează a fi excizată și rezultatul final dorit: mărimea, înălțimea, lățimea, forma unghiului mamar.

Indicații preoperatorii:

 • Este interzisă expunerea la soare cu cel puțin 2 săptămâni înainte de operație
 • Operația este interzisă dacă ai probleme medicale grave (diabet – prima fază, tensiune, boli pulmonare, boli cardiace, etc.)
 • Este interzisă administrarea medicamentelor ce conțin aspirină, cu 2 săptămâni înainte de intervenție chirurgicală
 • Anunță doctorul dacă porți lentile de contact sau proteze dentare.

Indicații pentru perioada de recuperare după reducția sânilor:

 • Termenul de recuperare este 3-4 săptămâni;
 • Staționarul: 2 zile după intervenție;
 • Administrare obligatorie de antibiotice pentru evitarea infecțiilor;
 • Este recomandată purtarea unui bandaj elastic pentru pansament;
 • După 12 zile de la externare, firele de sutură se scot;
 • Sutienul chirurgical trebuie să fie purtat 2 – 3 luni după operația de reducere mamară;
 • Sporturile care necesită efort maxim trebuie evitate pentru o perioadă de 1 lună;
 • Se recomandă evitarea expunerii la soare cel puțin 9 luni după intervenție chirurgicală.

Prețul operației de micșorare a sânilor - 3000-3500 euro (conform cursului BNM)

Dacă nu mai suporți durerile de gât și umeri din cauza sânilor mari și nu-ți place cum arată aceștia în raport cu întregul corp, este timpul să apelezi la operația de micșorare a sânilor. Sună la 022 58 98 22 și programează-te la o consultație, iar noi te vom ajuta să-ți îmbunătățești aspectul sânilor și să te simți mai ușor!

Reducția sânului - micșorarea volumului mamar | Alter-MED