Despre Acid Hialuronic
10 lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre acidul hialuronic!Ați știut că în pielea noastră se găsește acid hialuronic chiar dacă nu l-am injectat? E adevărat, acesta răspunde de elasticitatea pielii, reglând echilibrul de apă în țesut. Odată cu anii, însă, pielea pierde din umiditate, se usucă, apar ridurile, iar, odată cu ele, apare și dorința de a rămâne tineri. Botoxul și acidul hialuronic nu prelungesc viața, însă aceste două componente sfidează îmbătrânirea, alungând încrețiturile inestetice.
Clasificarea acidului hialuronic este foarte variată, dar totuși cele mai răspândite tipuri rămân a fi cele două: sintetic, obținut în urma fermentării streptococilor, și natural care, nu o să vă vină să credeți, dar se extrage din creasta de cocoș.
⭕️ Cu toate că oferim mai multă încredere produsului natural, trebuie să ținem cont de anumite lucruri, chiar și în acest caz. Folosirea acidului hialuronic natural este interzisă persoanelor care prezintă intoleranță la proteina din carne de cocoș sau cea de ouă de pasăre, pentru a evita reacțiile adverse.
⭕️ În cazul persoanelor tinere cu pielea total deshidratată se recomandă biorevitalizarea, care stimulează procesele metabolice și hidratează pielea, asigurânu-i și substanțele nutritive de care are nevoie pentru menținerea elasticității. Această procedură constă din multiple microinjectări la nivelul tenului. Substanța introdusă sub piele este un acid hialuronic stabilizat, micronizat, care e diferit de filler (acidul cu care umplem ridurile) și nici nu este la fel de vâscoasă. Efectul biorevitalizării poate rămâne vizibil pentru o perioadă de aproape un an.
⭕️ Acidul hialuronic se folosește în creme, în serumuri și la fabricarea măștilor de față. Spre deosebire de cel injectabil, acest tip de acid este maxim micronizat pentru a putea pătrunde în piele și pentru a face posibilă permiabilitatea.
⭕️ O moleculă de acid hialuronic atrage 100 de molecule de apă în țesut. Lichidul se depozitează în țesut, hrănește și hidratează fibrele de colagen și stimulează procesele metabolice din organism.
⭕️ Calitatea, respectiv și prețul, acidului hialuronic depind de puritatea acestuia. Deci, cu cât este mai pur acidul cu atât mai puțini conservanți sau adaosuri se găsesc în compoziția sa. Un acid purificat intens se va menține minimum un an în pielea dumneavoastră.
⭕️ În cazul în care ați decis că e nevoie de acid hialuronic pentru a vă rezolva problemele de la suprafața feței, aveți grijă de câteva lucruri:
- Alegeți cu grijă specialistul dermato-cosmetolog în care să vă încredeți, întrucât efectul final va depinde și de abilitățile și experiența sa, nu doar de calitatea produsului.
- Informați-vă bine înainte de a alege sau de a accepta folosirea unui anumit produs. Există mai multe tipuri de acid hialuronic, de aceea aveți nevoie de cunoștințe teoretice pentru a-l putea găsi pe cel corespunzător necesității dumneavoastră.
- Cutia în care se găsește seringa și acidul hialuronic trebuie să mai conțină și un așa zis pașaport. Acest act se completează cu datele personale ale pacientului, data injectării, tipul de produs folosit, zona pe care s-a aplicat acesta și cantitatea folosită. Scopul acestuia este de a păstra informația pentru eventuale noi proceduri sau afecțiuni, mai ales în cazul persoanelor care-și schimbă specialistul.
⭕️ Acidul hialurinic se menține în țesut de la 6 luni, până la un an sau chiar doi. Valabilitatea acestor cifre depinde de modul de viață al pacientului: dacă acesta practică sportul aproape zilnic și are un metabolism intens, efectul acidului hialuronic poate fi diminuat mai rapid.
⭕️ Pielea noastră este alcătuită din cinci straturi, de aceea o cremă, oricât de hidratantă, se manifestă doar pe straturile superioare. Acidul hialuronic sau botoxul se injectează sub aceste straturi, ajungând la vasul sanguin și umplând țesutul cu colagen, fapt ce permite un efect de durată și eficiență maximă.
⭕️ Spre deosebire de acidul hialuronic, care este folosit pentru a umple ridurile de expresie sau cauzate de îmbătrânirea feței, botoxul, denumirea medicală a toxinei botulinice, este produsul care inhibă contracția mușchilor faciali, paralizându-i pentru o perioadă determinată de timp, și împiedică formarea ridurilor de expresie. În urma unei astfel de intervenții, fizionomia va obține un aspect relaxat, iar înfățișarea va părea mai tânără.
⭕️ Pentru cazurile în care efectul final nu a ajuns la limita așteptărilor există hialuronidaza, antidotul care ajută la dizolvarea acidului hialuronic din zona injectată. Această enzime acționează de la 24 până la 48 de ore de la injectare.