1. Acasă
  2. Articole
  3. Acneea și Sexul!

Acneea și Sexul!

FullSizeRender Acneea și Sexul! - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică ⭕️ Mitul ca viaţa sexuală contribuie la dispariţia acneei.

Acneea vulgară apare din cauza schimbărilor hormonale care au loc la vârsta pubertăţii şi afectează 80% dintre adolescenţi.

Medicii dermatologi nu au observat că viaţa sexuală sau abstinenţa ar influenţa în vreun fel severitatea acneei. De multe ori, relaţia este inversă: persoanele cu acnee severă sunt într-o depresie psihologică, având dificultăţi seriose în a-şi găsi un partener.

Acest mit a apărut încă la generațiile precedente, des o să auziți bunici dând sfaturi: "o să te măriți și o să-ți treacă coșurile".

De fapt perioada sarcinii și alăptării copilului este favorabilă pentru tratamentul acneei, induse de un disbalans hormonal, respectiv pe timpuri se coincidea cu măritișul.

Vârsta la care apare acneea hormonală este de 12-14 ani și coincide cu perioada de apariție a menstruației la fetițe, des se acuză la ciclul instabil, funcția ovarelor în această perioadă crește, ulterior și hormonii masculini care și sunt cauza directă a apariției acneei. O dată ce ciclul menstrual se stabilizează, uterul și sânii ating maturitatea - acneea dispare, de obicei vorbim de vârsta de 18-19 ani.

Sunt însă femei la care acneea apare ciclic înainte de ciclul menstrual, este un fenomen bine argumentat din punct de vedere hormonal.

Acneea poate fi indusă și de sindromul ovarelor polichistice, atunci când hormonul masculin este în creștere, des se asociază cu pilozitate în exces pe zonele nedorite (hirsutism).

Testosteronul (hormonul masculin) duce la o secreție în exces a sebumului, determinând și o creștere a viscozității lui ce are ca rezultat o drenare deficitară a acestuia, formându-se astfel depozite de sebum neevacuat care ulterior se infectează cu Staphilococcus Aureus, Propionibacterium Acnes sau se înmulțește în exces flora proprie.

Criteriile prezentei acnei induse hormonal:

- hipertrihoză

- ten gras, părul se îngrașă repede

- acutizări înainte de ciclu

- ciclu dureros, neregulat

- acnee apărută în vîrsta pubertară

- probleme hormonale la diverse niveluri

- transpirație în exces

⭕️ Concluzie: frecvența raporturilor sexuale și/sau lipsa orgasmului nu au legatură cu apariția acneei.

În incinta Clinicii ,,Alter-MED” vă propunem consultația medicului specialist în dermatologie, dermato-cosmetologie, indicarea unor investigații necesare și prescrierea tratamentului dermatologic cu includerea procedurilor cosmetologice necesare la moment și recomandări în privința îngrijirii corecte a tenului.

⭕️ Tel.programare la consultație: 069 771 117 / 069 267 197 / 022 589 822
Acneea și Sexul! - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică