1. Acasă
  2. Articole
  3. Creme cu retinol!

Creme cu retinol!

Retinolul este un derivat al vitaminei A și este considerat cel mai puternic ingredient anti-aging, deoarece ajută la îmbunătățirea texturii pielii, reduce ridurile, depigmentează petele și stimulează producția de colagen. Sună promițător, nu?

Vitamina A acționează asupra pielii prin derivatul său activ acidul retinoic, care are efect de întinerire asupra celulelor!

Într-o bună zi mă contactează o veche clientă, care și-a cumpărat o cremă anti-aging din Germania. Clienta s-a plâns că după utilizarea zilnică a cremei, pielea a început să se descuameze intens, să devină uscată. Am rugat-o să-mi spună ce conține crema, și într-adevăr conținea retinol, un derivat al vitaminei A.

I-am recomandat ca la fiecare 20 de minute după aplicarea unei creme cu acid retinoic să aplice o cremă hidratantă, pentru a preveni uscarea pielii.

Cremele ce conțin retinol sau oricare alt derivat al acestuia se aplică pe timp de noapte, deoarece aceste produse sunt fotosensibilizante.

Cremele ce conțin retinol se pot aplica inițial de 2 ori pe săptămână după care de 3 ori , până la aplicarea zilnică nocturnă.

De obicei pe ambalaj este indicat unul din derivații vitaminei A: Retinyl Palmitate, Retinol, Retinaldehyde( Retinal), acid Retinoic.

retinol Creme cu retinol: Cum le alegen și cum le aplicăm? - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică Dacă aveți vârsta cuprinsă între 25 și 30 de ani, puteți ajuta regenerarea pielii cu un produs mai ”light”, pe bază de Retinyl Palmitate. Între 30 și 40 puteți aplica o cremă pe bază de retinol, iar peste 40 de ani puteți trece la cele care au în compoziție Retinaldehyde (Retinal), doar după ce pielea s-a obișnuit deja cu utilizarea celor cu retinol.

Aveți grijă de dumneavoastră și de cei dragi.

Medicul dermato-cosmetolog, Veronica Vîzdoagă.
Creme cu retinol: Cum le alegen și cum le aplicăm? - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică