1. Acasă
  2. Articole
  3. Căderea părului...

Căderea părului...

Subţierea firului de păr şi căderea abundentă sunt destul de frecvente în rândul doamnelor, iar acest lucru se întâmplă dintr-o multitudine de motive, de la o anumită deficienţă vitaminică până la o problemă de sănătate mai gravă. Nu vă îngrijorați soluții pentru stoparea căderii părului sunt, dar mai întîi trebuie să identificați cauzele. Iată câteva variante posibile:

⭕️ Stresul emoţional

Orice traumă de natură psihică survenită ca urmare a producerii unui accident rutier, intervenţie chirurgicală, afecţiune severă, divorţul, moartea unei persoane apropiate, pierderea locului de muncă sau chiar o banală răceală care se întinde pe o perioadă mare de timp poate duce la căderea temporară a părului.

Vestea bună este că odată ce scapi de acea stare emoţională negativă, părul reintră în normal şi nu va mai cădea la fel de mult. Atenție! Chiar dacă trauma a trecut, pentru vindecarea totală cu restabilirea funcțiilor este nevoie de timp!

⭕️ Sarcina

În perioada sarcinii părul este în faza de creștere dar după 3 luni de la sarcină apare o perioadă de cădere intensă a părului absolut fiziologică care nu trebuie să vă pună în gardă.

⭕️ Prea puţine proteine

În momentul în care corpul nu primeşte suficiente proteine, procesul de creştere a părului este încetinit iar regenerarea este şi ea blocată. Prin urmare, include în alimentaţie cât mai multe alimente bogate în proteine, cum sunt ouăle, carnea sau peştele.

⭕️ Moştenirea genetică

Poate fi şi acesta un motiv, mai ales dacă ştii că persoanele de sex feminin din familie au avut astfel de probleme. Spre deosebire de bărbaţi însă, femeile nu se trezesc dintr-o dată cu o chelie de toată frumuseţea, ci se confruntă cu subţierea părului şi ruperea facilă a acestuia la periaj, ceea ce duce la rărirea podoabei capilare.

⭕️ Dezechilibrul hormonal

La fel cum sarcina poate modifica nivelul de hormoni din corp, acelaşi lucru se poate întâmpla şi atunci când ei anticoncepţionale nepotrivite, care îţi pot da peste cap hormonii androgeni, responsabili şi de chelia la bărbaţi.

⭕️ Deficienţa de fier

Aproape una din 10 femei cu vârste între 20 şi 49 de ani suferă de anemie ca urmare a unei lipse acute de fier în organism şi culmea este că majoritatea doamnelor nici măcar nu ştiu acest lucru. Lipsa fierului este o cauză comună a căderii părului şi pentru a afla cu certitudine dacă aceasta este cauza care stă la baza problemei pierderii părului este necesar să faci o serie de analize de sânge, care pot determina nivelul de fier din sânge. Nu uitați că ciclurile menstruale abundente tot duc la căderea fierului seric în sânge.

⭕️ O tiroidă leneşă

Mai exact, hipotiroidismul poate fi şi el o cauză frecventă a căderii părului pentru că nu sunt produşi suficienţi hormoni care să ajute metabolismul şi astfel şi părul are de suferit. Tratamentul medicamentos poate fi de mare ajutor în această situaţie, astfel restabilindu-se nivelul hormonal normal.

⭕️ Slăbitul brusc

Multe doamne se supun, cu sau fără conştiinţă, numeroaselor diete din mediul virtual sau din auzite, iar acest lucru poate să le afecteze dramatic organismul, deorece de multe ori se întâmplă să recurgă la înfometare ori diete drastice, care limiteaza corpul de vitaminele şi mineralele necesare.

⭕️ Sindromul ovarelor polichistice

Este un alt motiv care duce la creşterea nivelului de hormoni androgeni, care poate predispune la creşterea în greutate, risc crescut de diabet, tulburări menstruale, infertilitate şi, problema care ne macină pe noi, femeile, căderea excesivă a părului. Şi, de parcă nu sunt suficiente aceste probleme, această afecţiune poate favoriza creşterea (!) părului în zone mai puţin agreate, cum ar fi cel de pe faţă sau cel de pe suprafaţa corpului (mai puţin de pe cap).

⭕️ Dereglari vasculare la nivelul vaselor ce alimentează creierul

Nu uitați de malformații genitale ca carotida îngustă, plăci aterosclerotice (depuneri de colesterol) la nivel de vase ce alimentează zona capului și de ce nu comprimarea vaselor de către oase.


Din metodele moderne de diagnostic al căderii părului este TRIHOSCOPIA.

Analiza computerizată a părului poate fi cheia tratamentului tău personalizat.

Analiza computerizată a părului cu ajutorul tehnologiei FotoFinder ne ajută să determinăm dacă pierderea părului este dintr-o cauză patologică și care sunt proporțiile acesteia.

Cu ajutorul softului Trichoscale putem măsura numărul foliculilor pilosi, densitatea lor, rata de creștere a firelor de păr și alți parametri. Bazându-ne pe aceste rezultate se face un plan de tratament personalizat.

Tel.programări: 069 267 197 / 022 589 822

Clinica ,,Alter-MED”, str.Alba-Iulia 81/3
Căderea părului... - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică