1. Home
  2. Articoli
  3. Mituri despre chirurgie

Mituri despre chirurgie

Scritto il
Lug
23
20
. mituri_despre_chirurgia_plastica Mituri despre chirurgie - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică

Informația virtuală nu tot timpul reflectă realitatea, de aceea ne-am propus să dezmințim unele din miturile chirurgiei plastice.

Ne-am bazat pe experiență, fapte reale pentru ca tu să te simți încrezător în luarea unei decizii vizavi de chirurgia plastică. Continuați să citiți mai jos pentru a afla adevărul din spatele a 8 mituri despre chirurgia plastică, care cu regret își fac loc în titluri din publicațiile de pe net.

1. Chirurgia plastică este destinată doar femeilor:

Este adevărat că femeile recurg la majoritatea intervențiilor chirurgicale, dar în ultimii ani tot mai mulți bărbați apelează la schimbări estetice. În 2019, peste 1 milion de proceduri au fost făcute pe bărbați, ascensiune triplă comparativ cu 1997. Top cinci intervenții chirurgicale estetice pentru bărbați sunt: liposucția, chirurgia pleoapelor, rinoplastia, reducerea sânilor și ototplastiile.

2. Liposucția te ajută să slăbești și să scapi de celulită:

Liposucția nu este o procedură de slăbire! Chirurgul plastician se va informa despre pierderile în greutate din ultima perioadă, va putea propune o slăbire în kilograme pentru a alege zona cea mai indicată intervenției.

De asemenea, liposucția nu scapă de celulită! Țesuturile asemănătoare fibrelor din stratul superficial de grăsime provoacă celulită, liposucția elimină celulele grase din straturile mai profunde. Liposucția funcționează cel mai bine dacă vă aflați la 30% din greutatea ideală și aveți un tonus muscular bun.

3. Chirurgia plastică a sânului este destinată doar femeilor:

Chirurgia pentru a reduce dimensiunea sânilor de sex masculin este o procedură estetică obișnuită. Creșterea suplimentară a sânilor de sex masculin poate apărea la orice vârstă, poate face bărbații să se simtă incomod, ba chiar unele medicamente pot provoca acest lucru, la fel ca și obezitatea. Chirurgia de reducere a sânului este bine venită dacă pierderea în greutate nu ajută.

4. Implanturile mamare îți cresc riscul de a face cancer la sân:

S-au găsit dovezi că implanturile mamare nu provoacă cancer de sân sau reapariția cancerului de sân. Cu toate acestea, este încă esențial să fii supus unui screening de rutină pentru cancerul de sân - auto-examene mamare, mamografii și examene clinice la sân - la fel cum ai face dacă nu ai avea implanturi mamare.

5. Mărirea sânilor cu implante va repara sânii lăsați:

Mărirea sânilor cu implante va ridica sânii lăsați neesențial, în cazul unei căderi a țesuturor majore, cu prezența unui exces de piele chirurgul va recomanda combinarea intervenției cu un lifting mamar (mastopexie).

6. Este sigur să alăptați dacă aveți implanturi mamare?

Implanturile mamare nu sunt contraindicate in alăptare deoarece implanturile se poziționează subglandular sau subpectoral, nu sunt un impediment în alăptarea la sân a copilului.

7. Pacienții nu ar trebui să facă o intervenție chirurgicală plastică până când nu sunt bătrâni:

Așteptarea și efectuarea unei intervenții plastice la o vârstă mai înaintată poate schimba dramatic - și uneori negativ - natura rezultatului chirurgical. Pacienții mai în vârstă pot constata că aspectul pe care și-l doresc ar cere pielea să fie strânsă extrem de strânsă pentru a realiza îmbunătățiri ale conturului pe care l-ar fi obținut mult mai ușor dacă procedura ar fi fost efectuată la o vârstă mai tânără. Prin efectuarea unor proceduri mai puțin drastice la o vârstă fragedă, rezultatele pot fi menținute mai mult timp și vor reda un aspect mai natural în conformitate cu aspectul general al pacientului.

8. Chirurgia plastică necesită o perioadă lungă de recuperare și dureroasă:

Progresele tehnicii chirurgicale, metodele de anestezie și controlul durerii care au evoluat în ultimii ani, permit pacienților să revină în rutinele lor zilnice mult mai repede ca niciodată. Desigur, vindecarea chirurgicală va necesita întotdeauna timp, majoritatea pacienților revin la activități normale în doar câteva săptămâni.

Autor: Sorin Pașa, Garbuz Mihai

Mituri despre chirurgie - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică