1. Home
  2. Articles
  3. Alimentație corectă

Alimentație corectă

Written on
Jul
28
21
. Alimentaie_corect_dup_o_investiie_estetic_-1 Alimentație corectă  - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică

O operație estetică vine cu atât de multă încărcătură emoțională, întrebări, temeri, așteptări, nerăbdare pentru fiecare pacient, încât despre partea de recuperare ajunge să se vorbească prea puțin. Dar atât pentru chirurgul care a efectuat operația, cât și pentru pacient, perioada de recuperare este o parte importantă a întregului proces în care nu trebuie să se întâmple nimic din ceea nu este prevăzut să se întâmple. După o operație estetică nerăbdarea de a reveni la viață de dinainte de intervenție este mare, dar și mai mare este nerăbdarea de a-ți vedea propriul corp cu noile sale forme. Pe lângă toate tratamentele indicate de doctor și recomandările personalizate pe care fiecare pacient ar trebui să le primească după ce trece printr-o operație chirugicală, o importantă deosebită în procesul de recuperera o are și alimentația. Fiecare operație chirurgicală provoacă multe schimbări în organism, își pune amprenta asurpa sistemului digestiv, nivelului de energie și modului în care corpul reacționează la diverse inflamații. După o intervenție chirurgicală, corpul are nevoie de extra-combustibil pentru că celulele să se regenereze și pentru a se restabili nivelul normal de energie. Dacă știi care sunt nevoile organismului tău vei reuși să îți reiei rutină obișnuită mai rapid și să te simți bine. Corpul are nevoie acum de vitamine și de minerale pe care le poți asimila printr-o alimentație corectă. O dietă echilibrată și sănătoasă este un element extrem de important în procesul de recuperare, după o operație chirurgicală complexă.

1. Fibre

Calmantele administrate, antibioticele, anestezia și lipsa activității fizice că urmare a unei operații chirurgicale estetice, pot provoca probleme la nivelul stomacului și constipație, ceea va genera o stare de disconfort și chiar durere. În perioada post-operatorie evită tot ce înseamnă alimente procesate, dulciuri și lactate pentru a evita constipația. Pacienților care trec printr-o operație chirurgicală li se recomandă să consume alimente bogate în fibre pentru a evita problemele digestive. Fibrele se găsesc în fulgii de ovăz, fructe și legume, cereale integrale.

2. Proteină slabă

Proteinele se găsesc în multe alimente, dar nutriționiștii recomandă evitarea consumului de carne roșie și a lactatelor pentru a evita constipația, în perioada de recuperare. Proteină slabă în perioada de recuperarea este ideală pentru că poate fi ușor digerată. Acest tip de proteine ajută la regenearea țesuturilor care au fost afectate în timpul procedurii. Printre cele mai bune surse de proteină slabă se numără ouăle, fructele de mare, leguminoasele, proteină din zer.

3. Vitamine

Pentru o recuperarea rapidă și fără complicații, pacienții trebuie să aibă grijă că organismul să fie alimentat cu nutrienții potriviți. Vitamina A este ideală pentru regenerarea țesturilor moi și contribuie la reducerea inflamației. Vitamina C este necesară pentru sintetizarea colagenului, care contribuie la vindecare și ajută la întărirea țesuturilor. Vitamina K ajută la coagularea sângelui și reduce umflăturile. Vitamina A se găsește în cartofii dulci, morcovi, kale, pepene galben, surse excelente de vitamina C sunt citricele, fructele, broccoli, kale și fructele de pădure, iar vitamina K poate fi luată din legumele verzi, peşte, carnea de pui și avocado.

Meniu Clinica Alter-MED:

Micul dejun:

  • toaster cu gem

  • brânză de vaci degresată

  • un ou fiert

  • ceai verde

Prânz:

  • supă de pui

Cină:

  • orez/hrișcă cu carne fiartă de pui

Gustări:

  • fructe uscate şi pesmeți

Fiți frumoase cu Alter-MED!

Alimentație corectă - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică