1. Acasă
  2. Articole
  3. Rinoplastie - Primăvara

Rinoplastie - Primăvara

rinoplastia_blog_1 Rinoplastie - Primăvara - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică ⭕️ Operaţia de rinoplastie este o procedură complexă şi poate avea ca scop atât corectarea unor malformaţii congenitale ale nasului, a unor deformări cauzate de traumatisme survenite pe parcursul vieţii cât şi înlăturarea unor obstrucţii nazale (în cazul corectării deviaţiei de sept, de exemplu).

De ce primăvara este momentul potrivit pentru Rinoplastie? Pentru că manifestările climatice sunt resimţite cu uşurinţă de corpul uman iar, primăvara este, în majoritatea cazurilor, cel mai indicat sezon pentru procedurile invazive, din motive obiective precum perioada de recuperare postoperatorie.

⭕️ Nasul reprezintă segmentul central al feţei, care stabileşte echilibrul între toate celelalte elemente faciale, astfel aspectul nasului rămâne a fi cel mai studiat detaliu facial de către fiecare dintre noi.

La fel s-a demonstrat că atracția vizuală o poartă nasul, nu buzele sau ochii unei femei.

⭕️ De obicei pacientul se adresează cu un aspect inestetic al nasului localizat între zona osoasă şi cea cartilaginoasă a dorsumului nazal, formând aşa-numita „cocoaşă” sau „gheb”, fie acesta poate avea narinele prea depărtate la bază sau un vârf prea globulos comparativ cu ansamblul feței, des poate prezenta o poziţionare incorectă a septumului nazal, formând ceea ce este cunoscut sub numele de deviaţie de sept, care duce la probleme respiratorii.

⭕️ Aspectul nasului trebuie privit în ansamblu, el trebuie analizat împreună cu celelalte elemente ale feţei. Des constatăm că nu piramida nazală are un format defectuos, ci este vorba fie de o mandibulă prea mică, fie de o tulburare de formare a obrajilor, buze prea mici. Ultimile tendințe anti-age ne plasează corectarea formei nasului ca element de întinerire.

⭕️ Din experiența Clinicii ,,Alter-MED”, la activ cu peste 30 de rinoplastii după vârsta de 40 de ani, s-a constatat o întinerire remarcabilă a aspectului feței după această intervenție.

⭕️ Perioada de recuperare rămâne a fi întrebarea cheie a pacientului.

O rinoplastie complexă se efectuează cu anestezie generală, pacientul rămâne internat o noapte în Clinică, atela externă (ghipsul) care se aplică după intervenție se va purta timp de 5 zile. Echimozele (vânătăile) care însoţesc cel mai frecvent rinoplastia dispar după 10-14 zile. Nasul şi centrul feţei se dezumflă progresiv, mai accelerat în prima lună, şi gradual până la două luni de la intervenţie.

Se consideră că aspectul final al reconstrucţiei nasului poate fi apreciat la un an de la intervenţie. Activităţile zilnice normale se pot relua după 5-7 zile, activităţile fizice după 14 zile.

⭕️ Mai multe informații, cât și modelarea formei dorite a nasului la calculator o puteți obține la o consultație cu chirurgul-plastician al Clinicii ,,Alter-MED”.
Rinoplastie - Primăvara - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică