1. Acasă
  2. Articole
  3. Primul aparat din RM de...

Primul aparat din RM de...

articol-analiza-pielei-cu-medic-dermatolog Știți că incidența cancerului de piele a crescut semnificativ în ultimii ani? Dacă te regăsești în cele expuse de mai jos:

- Ai o piele deschisă la culoare, fotosensibilă?

- Ai multe alunițe pe corp?

- Numărul alunițelor congenitale este mare?

- Ai alunițe atipice sau care s-au schimbat recent?

- Ai avut vreodată arsuri solare în copilărie sau adolescență?

- Există un istoric al cancerului de piele în familia ta?

- Ai avut vreodată cancer de piele?

- Te expui razelor solare la interval de timp regulate?

Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică vine cu primul aparat din RM de fotografiere a întregului corp și dermatoscopie.

Cu ajutorul acestei tehnologii pacientului la prima vizită i se alcătuiește harta alunițelor, se stabilește câte alunițe are, cele care prezintă interes sunt analizate separat prin dermatoscopie.

Deasemenea pacientul se poate adresa cu examinarea unei singure alunițe care îl deranjează, respectiv se efectuează examenul microscopic al leziunii.

La o vizită repetată pacientul se fotografiază din nou, i se alcătuiește o hartă care se compară cu imaginile de la prima vizită, respectiv aparatul ne dă o informație clară, câte alunițe noi au apărut le încercuiește în roșu, din cele existente care s-au modificat ca structură, au crescut în dimensiuni le încercuiește în galben. Astfel noi putem monitoriza în dinamică în timpul vizitelor harta alunițelor.

Aparatul ne poziționează corect pacientul cu ajutorul unui laser, pentru a obține un rezultat veritabil, deasemenea medicul în timpul fotografierii întregului corp poate alege segmente adiționale, care la fel vor fi comparate în dinamică.

După ce am alcătuit harta alunițelor, putem studia nevii care prezintă interes pentru noi cu ajutorul examenului dermatoscopic.

Avantajele FOTOFINDER:

⁃ imagine clară

⁃ prezența lentilelor bipolare

⁃ prezența aplicatoarelor care ne pot permite de a capta imaginea în zonele ascunse cum ar fi între degete, lobul urechii, pe mucoase.

⁃ cu ajutorul sistemei ANALYZER studiem în profunzime microscopic fiecare leziune separat - avem părerea aparatului despre câte culori are nevul, care este reliefarea lui, dimensiunile clare, câți bulbi are

⁃ respectiv medicul împreună cu aparatul răspunde clar la întrebări/criterii de apreciere a gradului de malignizare a formațiunii

1. Putem obține un raport din trei puncte

2. Raport din 7 puncte

3. Raport după criteriile ABCD

4. Dacă nu ne este clar diagnosticul, în baza de date FOTOFINDER găsim o mulțime de fotografii asemănătoare ca diagnostic nev atipic, melanom malign...

5. Noi suntem înregistrați în baza de date a Academiei FOTOFINDER, în orice moment cerem o opinie ce ține de diagnosticul formațiunii.

6. Toată informația este stocată, și la fiecare vizită poate fi comparată

7. La final pacientul iese cu un raport FOTOFINDER imprimat sau trimis pe mail, cu un diagnostic stabilit și o metodă recomandabilă de înlăturare.


În Clinica ,,Alter-MED” nevii se înlătură prin:

1.Criodistrucție

2.Radiocauterizare

3.Chirurgical cu examinare prin biopsie

Cu respect echipa ,,Alter-MED”
Primul aparat din RM de... - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică