1. Acasă
  2. Articole
  3. Vrei să afli care e crema de elecție în tratamentul arsurilor, arsurilor solare, leziunilor pielii, îngrijire post-peeling, după epilare?

Vrei să afli care e crema de elecție în tratamentul arsurilor, arsurilor solare, leziunilor pielii, îngrijire post-peeling, după epilare?

Astăzi am hotărât să vă deschid secretul primului gând care îmi vine când consult o pacientă cu piele iritată după careva proceduri casnice, abuzuri cosmetice - CICADERM IVATHERM.

Este crema de elecție în tratamentul arsurilor, arsurilor solare, leziunilor pielii, îngrijire post-peeling, după epilare.

Este crema care nu-mi lipsește în trusa de vacanță, o utilizez și pentru copii.

Cu 5 ani în urmă având-o cadou am testat-o pe micul, după un accident cu bicicleta în tratamentul unei leziuni urâte cu prognostic în cicatrice. Mirarea a fost mare, în 10 zile nici urmă de leziune, mai mult ca atât, semn cu cicatrice nu a rămas.

Ce este interesant în cazul acestui produs este că acționează în toate fazele vindecării leziunilor pielii. Ingredientele active sunt apa termală Herculane, Mimosa tenuiflora (extrasă din arborele cu același nume, numit de mayasi și "arborele pielii", arbore recunoscut de sute de ani pentru rezultatele spectaculoase în procesul de vindecare și cicatrizare a pielii lezate sau arse) și vitamina E.

Cicaderm acționează în patru pași:

⭕️ taninurile și flavonoidele opresc sângerarea și ameliorează circulația periferică, iar alcaloizii calmează durerea, efectul analgezic având loc în mai putin de 3 ore

⭕️ apa termală Herculane calmează, iar Mimosa tenuiflora are acțiune antibacteriană și antiinflamatorie, astfel inflamația este redusă

⭕️ polizaridele și lipidele favorizează sinteza colagenului și refacerea țesutului, stimulând proliferarea celulară

⭕️ flavonoizii și arabinogalactanii stimulează sinteza de colagen, elastină și acid hialuronic, accelerând reconstrucția pielii.

Textura este foarte ușoară, aș zice a unui gel ușor, nu are nici un fel de miros și intră destul de repede în piele (în cazul unei răni serioase crează un strat protector la suprafața pielii - exact ca un emplastru).

Concluzia e simplă: e un produs pe care e bine să-l aveți la îndemână, mai ales dacă aveți copii, ten ce reacționează mai anevoios la agresiuni climacterice și produse de îngrijire, după leziuni.

Blog-ul Clinicii „Alter-Med”

Aici vom posta articole care te vor ajuta să găsești informații utile.