1. Acasă
  2. Articole
  3. Creme cu acizi pentru sezonul de toamnă

Creme cu acizi pentru sezonul de toamnă

Iată a venit și sezonul mult așteptat a cremelor pe bază de acizi. Pentru început e bine să cunoașteți că acizii se împart în două categorii: alfa hidroxi acizi (AHA) și beta hidroxi acizi (BHA), ei intră în componența unui șir de produse cosmetice, ce aduc o serie de beneficii oricărui tip de ten.

Se obțin din fructe (acidul mandalic sau citric), lapte (acid lactic) sau zahăr (acid glicolic), iar cel mai întâlnit beta hidroxi acid este acidul salicilic obținut din salcie. Ambele tipuri lucrează în straturile superioare ale pielii, unde descompun cimentul intra-celular, ușurând îndepărtarea celulelor moarte si reânnoirea țesuturilor.

Stiți de ce bărbații cu vârsta arată mai bine ca femeile, chiar dacă mai rar merg la cosmetolog sau uită să aplice o cremă. Vă spun eu secretul: ei zilnic se rad și respectiv exfoliază pielea, deci fac peeling zilnic, î-și reânnoiesc celulele!

Cremele pe bază de acizi au acțiune:

⭕️ de exfoliere şi regenerare celulară (reânnoiesc pielea)

⭕️ sunt utilizaţi în preparate cosmetice pentru diminuarea ridurilor

⭕️ cresc elasticitatea pielii şi stimulează producerea de colagen

⭕️ estompează petele pigmentare

⭕️ uniformizează tenul (atenuează neregularitățile pielii), pielea devine mai luminoasă

⭕️ sunt utilizați în tratamentul acneei, reglează secreția de sebum.

Deși au proprietăți similare, rolurile celor 2 tipuri de acizi sunt diferite și se aplică în funcție de ten și tipul de tratament.

Diferența majoră se remarcă în felul în care acționează asupra pielii. Majoritatea acizilor AHA lucrează la suprafața pielii, în timp ce acizii BHA penetrează porii în timpul exfolierii și sunt, în consecință, adesea recomandați în vindecarea acneei. Ca exfoliant - AHA este mai operativ pentru pielea uscată şi normală, iar BHA lucrează mai bine pe tenurile mixte şi grase.

Persoanele care suferă de acnee trebuie să ştie că exfolierea tenului deblochează de asemenea porii, prevenind celulele moarte să blocheze porul şi lăsând sebumul să circule normal, ceea ce reduce apariţia pustulelor şi a punctelor negre şi permite agenţilor antibacterieni să penetreze zona unde se ascunde bacteria cauzătoare de acnee!

Aceste creme sunt perfecte pentru pregătirea tenului înainte de peeling sau pot fi utilizate pe perioada efectuării unui curs de tratament pe bază de peelinguri.

Vă mulțumesc pentru atenție!

Cu mult respect medicul dermato-cosmetolog Veronica Vîzdoagă.

Blog-ul Clinicii „Alter-Med”

Aici vom posta articole care te vor ajuta să găsești informații utile.