1. Acasă
  2. Articole
  3. Sutienul cu push-up
sutien-cu-push-up-poate-aduce-cancer Sutienul cu push-up - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică

Sutienul cu push-up

Atât în interiorul sânilor, cât și spre zona axilei se află trasee limfatice care drenează lichidele în exces și joacă rol imunitar pentru zona sânilor. Sistemul limfatic joacă și un rol anticancer.

Purtarea sutienului poate afecta sânii?

Bretelele sutienului, dar și balenele acelea metalice pot apăsa pe zone care răspund de drenajul limfatic, așadar în unele situații este posibil ca sutienul să afecteze în timp sănătatea sânilor.

Specialiștii susțin că aproximativ 70% dintre femei nu știu să își aleagă corect sutienul. Bretelele prea strânse, sutienele cu pernuțe și balenele presează sânii, dar și alte zone de la nivelul toracelui, putând împiedica circulația normală a limfei și a sângelui.

Foarte interesant este faptul că, după o lună de la renunțarea la sutien, femeile cu chisturi, dureri la sân sau sâni sensibili la atingere au descoperit că simptomele au dispărut.

Stai fără sutien cât mai mult timp posibil și de fapt devine tot mai ușor. Atunci când acești mușchi și ligamente sunt forțate să poarte greutatea sânilor noștri, mușchii se tonifiază. Cu cât porți mai mult timp sutien, cu atât ai mai multă nevoie să îl porți. Mușchii pieptului și ligamentele sânilor se atrofiază, ceea ce te face după aceea să te simți inconfortabil când ești fără sutien.

Studiile au determinat că din punct de vedere medical, fiziologic și anatomic, sânii nu dobândesc nici un beneficiu de pe urma faptului că greutatea lor este susținută de un sutien. Au existat însă oarece dovezi că eliminarea sutienului a ajutat la alinarea durerii de spate.

Dă-ți jos sutienul când ești acasă și nu purta sutien în pat. Dacă ești preocupată de modul cum arăți când ieși din casă fără sutien, sau forma sânilor tăi a avut mult de suferit după alăptare, noi îți recomandăm intervenția de augmentare mamară care totalmente va schimba forma, mărimea și va putea corecta sânul căzut.

Chirurgii plasticieni confirmă clar că implanturile mamare nu au acțiune cancerogenă în timp, fiind amplasate sub mușchiul pectoral nu au nici o tangență cu glanda mamară, astfel fiind nici un impediment în timpul alaptării.
Sutienul cu push-up - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică