1. Acasă
  2. Articole
  3. Hidratarea mâinilor

Hidratarea mâinilor

hidratarea_minilor_uscate_i_crpate__ Hidratarea mâinilor - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică Hidratarea mâinilor în perioada de primăvară este absolut inevitabilă. Vântul, variațiile de temperatură, aerul condiționat din încăperi, agravează starea pielii sensibile a mâinilor provocând diverse dermatite.

În deosebi au de suferit persoanele ce au probleme legate de dereglări de circulație a extremelor așa numitul sindrom Raynaud (când degetele extremelor au nuanță cianotică) sau persoanele ce se confruntă cu eczeme, dermatită atopică, ce au pielea deshidratată cronic în urma agresiunii factorilor chimici (detergenți...)

Hidratarea mîinilor în această perioadă va preveni îmbătrinirea prematură a pielii . Nu este un mit că mâinile trădează vârsta femeei!

Crema restabilește bariera de protecție a pielii față de agresiunea factorilor infecțioși, termici și chimici. E bine știut, faptul, că prin acele microfisuri obținute în urma deshidratării (uscăciunii) țesutului, poarta de intrare a agenților agresivi este deschisă.

Spălarea mâinilor cu săpun și utilizarea dezinfectantelor pe bază de alcool în exces duce la distrugerea barierei de protecție cutanată, provoacă eczeme, dermatite alergice și de contact, fisuri, deshidratare severă a pielii. Este foarte importantă utilizarea cremelor reparatorii cu un conținut de ingrediente hidratante și revigorante, precum Urea, Panthenol, Glicerina și Alantoina, unt de Sheea, ulei de Cocos.

Cremele de mâini cu efect de barieră sunt create pentru a menține molecula de apă profund în epidermă și a nu permite deshidratarea. De obicei au în componență agent reparator care regenerează leziunile la nivel celular, respectiv pielea va avea un aspect mai sănătos.

Când alegem crema de mâini este important să optăm pentru cea ce nu conține parfum, parabeni și uleiuri minerale.

Dermatologii Alter-MED recomandă aplicarea cremei de mâini după fiecare spălare cu săpun și înainte de fiecare ieșire din casă pe timp de primăvară și desigur seara înainte de culcare!

Hidratarea mâinilor - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică