1. Acasă
  2. Articole
  3. Consumul de apă

Consumul de apă

consumul_de_ap Consumul de apă - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică 7 BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE REGĂSITE ÎN CONSUMUL DE APĂ!

Specialiștii o recomandă de mult timp, iar asta nu mai e de mult o noutate – pentru a ne menține organismul în formă trebuie să consumăm multe lichide - în principal apă. Te-ai întrebat însă de ce aceasta cantitate și ce beneficii majore are consumul de apă pentru organism?

1. Prevenția îmbătrânirii premature a pielii

Apa consumată cu regularitate, este considerată „elixir al tinereții”, este cea mai importantă în hidratarea pielii. Asta pentru că apa „împinge” celulele către epidermă, ceea ce mai „nivelează” ridurile și alte semne ale trecerii timpului de pe pielea ta. Așa că până să recurgi la tot felul de creme hidratante, asigură-te că bei cei doi litri de apă pe zi – ca să-ți salvezi pielea!

2. Menținerea unei greutăți optime

Nutriționiștii recomandă consumul de apă ca parte importantă a oricărei cure de slăbire. Dacă bei două pahare de apă cu, să zicem , maximum o jumătate de oră înainte de masă, vei mânca mai puțin, pentru că apa „fură” din senzația de foame. În plus, apa accelerează metabolismul și „trage” cu sine grăsimi și substanțe nocive în drumul său prin organism. Așadar, indiferent dacă ții sau nu o dietă – dar mai ales dacă ții una! – cei doi litri de apă băuți zilnic ar trebui să fie regula de bază.

3. Energizarea organismului prin hidratare

Nu putem trăi fără apă. Dacă suntem în deșert fără apă și fără hrană murim mai întâi de deshidratare, nu de malnutriție. Hidratarea e unul dintre pilonii pe care stă viața noastră, este esențială în pomparea sângelui către inimă și în transportul oxigenului în organism. Poate nu știai că asta se întâmplă, dar o simți de câte ori te cuprinde moleșeala și bei apă și-ți revii aproape instant.

4. Creșterea rezistenței în fața stresului

Nu odată ai observat, că nu este întrunire, ședință la care să lipsească apa pe masă. Lucru dovedit, consumul de apă te calmează îți dă forțe sau chiar te face să rugumi mai ușor situațiile stresante. Apa menține, creierul hidratat, iar acesta ne răsplătește rezistând mai bine stresului.

5. Îmbunătățirea randamentului fizic

Pe parcursul zilei, efectuând diverse eforturi fizice fibrele musculare se rup, proces fiziologic, pentru restabilirea cărora e nevoie de apă!

„Ungerea” articulațiilor prin hidratare permite acestora să lucreze mai bine și, implicit, să reziste mai bine la efort.

6.Dezvoltarea funcțiilor cognitive

Creierul nostru are nevoie să fie oxigenat iar apa e cea care face asta. La beție, atunci când are loc deshidratarea creerului așa numitul fenomen „vorbește vinul” se mai și perd funcțiile cognitive.

Așadar, pentru buna funcționare a minții noastre, cei doi litri de apă sunt absolut vitali!

7.Stimularea sistemului imunitar

Deloc în ultimul rând, consumul intens și regulat de apă este una dintre cele mai eficiente metode de a ne întări sistemul imunitar. Asta pentru că apa e cea care duce substanțele toxice către ficat și rinichi pentru a fi neutralizate și eliminate. Consumul regulat de apă ajută organismul să lupte cu toxinele și să nu le permită să se „așeze”.

Încheiere

Lista argumentelor pentru care ar trebui să bem măcar doi litri de apă pe zi e departe de a se termina aici. Pentru că ne pasă de sănătatea ta, îndemnăm toată lumea să bea ăia doi litri de apă în fiecare zi!

Cu mult respect echipa ,,Alter-MED”.

Consumul de apă - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică