1. Acasă
  2. Articole
  3. Microbiom

Microbiom

Uneori, pot declanșa boli, dar de cele mai multe ori, microorganismele trăiesc în armonie cu gazdele lor. Aceștia se găsesc în ecosisteme distincte atât pe diverse suprafețe de pe piele, dar mai ales pe mucoasele organismului. Avem, astfel un microbiom al pielii, un microbiom al ochilor, un microbiom al sinusurilor, al mucoaselor aparatului respirator, al mucoaselor genito-urinare şi, bineînțeles, al sistemului digestiv, microbiomul intestinal. Atunci, când în urma unor tratamente se dereglează microbiomul intestinal, medicii indică probiotice.

Microbiomul pielii – populația de microorganisme și bacterii care trăiesc în mod natural pe piele — este un ecosistem fascinant alcătuit din componenți vii biologici și fizici, care ocupă diverse habitate și, așa cum se întâmplă și în intestin, dezechilibrele de la nivelul microflorei pielii pot cauza tulburări sau infecții.

Echilibrul microbian este una dintre condițiile de bază în menținerea unei sănătăți optime. Semnele unui microbion dereglat la nivelul pielii:

⭕️ senzație de usturime

⭕️ intoleranța produselor cosmetice decorative

⭕️ prurit (senzație de mâncărime)

⭕️ roșeață periodică

⭕️ zone uscate

Iuvatherm Toleriskin vine în ajutorul dumneavoastră cu o gamă revoluționară de produse pe bază de apă termală Herculană, care va restabili acel microbiom dereglat la nivelul pielii (va regla asemănător probioticelor balanța florei saprofite în favoarea celei patogene).

Laptele demachiant din gama Iuvatherm Tolerskin, pe care vi-l recomand cu toată încrederea, înlătură impuritățile de la nivelul pielii (cu ajutorul unui disc se curăță fața de două ori pe zi), după care se aplică crema Tolerskin, ulterior puteți aplica produsele cosmetice decorative preferate.

Cu drag, medicul dermatolog, Veronica Vîzdoagă.
Microbiom - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică