1. Acasă
  2. Articole
  3. Măști cu struguri!

Măști cu struguri!

Strugurii sunt bogați în vitaminele A, B1, B2, B6, C, PP și K. Conțin cantități importante de potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, mangan. Sunt foarte bogați în aminoacizi, acid tartric și citric. Strugurii conțin resveratrol, un antioxidant care protejează împotriva cancerului. La moment resveratrolul se consideră un antioxidant de 10 ori mai puternic ca vitamina C.

Sucul din struguri are acțiune de hidratare, creştere a elasticităţii pielii şi chiar de întinerire. Seminţele din struguri, bogate în acid linoleic contribuie la refacerea membranelor celulare, în timp ce pulpa luptă împotriva distrugerii colagenului şi a elastinei din piele.

Cîteva măscuțe care le puteți efectua în condiții de casă:

⭕️ Aplică struguri fărîmițați pe fața timp de 20 minute, vei obține o mască hrănitoare, detoxifiantă.

⭕️ Amestecă o linguriță de suc din struguri cu o linguriță de iaurt, la care adaugă lut alb (caolin) până formezi o masă de consistența smântânii, o aplici pe pielea curățată anterior pe 20-30 minute, astfel vei obține o mască de curățare perfectă pentru tenul gras și acneic.

⭕️ Amestecă o linguriță de suc din struguri cu o linguriță de miere de albini sau un gălbenuș de ou, astfel vei avea o mască hidratantă perfectă pentru tenul uscat.

⭕️ Scrabul tonifiant din suc de struguri, zaț de cafea și miere de albini este de neînlocuit.

O toamnă minunată să aveți!
Măști cu struguri! - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică