1. Acasă
  2. Articole
  3. Ten sănătos la mare!

Ten sănătos la mare!

Vara bate la ușă, iar voi deja visați la vacanță, la nisipul fierbinte sau la piscinele din oraș? Trebuie să știți că este foarte important să vă pregătiți din timp tenul pentru expunerea la soare. Cu cel puțin două săptămâni înainte de a merge în vacanță apelați la ajutorul unui specialist.

✅ Primul pas în pregătirea tenului pentru sezonul estival este curățarea tenului. Procedura de curățare are ca scop înlăturarea punctelor negre sau a comedoanelor. Expunerea tenului la temperaturi înalte fără al curăța poate duce la inflamarea porilor. De asemenea datorită unei curățări eficiente veți obține un bronz uniform.

✅ O altă etapă importantă în pregătirea tenului pentru expunerea la soare este efectuarea peeling-urilor hidratante care ajută la înlăturarea unui strat de celule moarte și hidratează pielea.

✅ La fel de eficiente sunt măștile seboregulatorii, care nu vor permite tenului mixt și gras să secrete în exces sebum.

✅ Vara suntem predispuși să bem cât mai multe lichide, care se pot acumula sub forma unor pungi sub ochi, de aceea vă recomandăm să efectuați masaje limfodrenante.

✅ Pentru a evita pigmentarea pielii în rezultatul expunerilor la soare vă recomandăm să efectuați procedura de plasmolifting, absolut naturală, pe bază de plasmă îmbogățită cu vitamine și microelemente din propriul sânge.

✅ Pentru o hidratare profundă a pielii vă recomandăm ședințe de biorevitalizare, o procedură inofensivă de reîntinerire a feței, gâtului, decolteului și mâinilor, care presupune introducerea unor vitamine, minerale, antioxidanți și a acidului hialuronic în straturile mai profunde ale pielii.

✅ Cu ajutorul tixinei botulinice putem spune adio transpirației, care ne dă mari bătăi de cap în această perioadă. La fel botulina este de mare ajutor în evitarea apariției ridurilor mimice.

✅ Pentru a vă pune în evidență trăsăturile feței apelați la micropigmentarea sprâncenelor, ochilor și a buzelor, astfel nu veți mai avea nevoie să vă luați trusa de machiaj la plajă.

✅ Modelarea buzelor, contururilor feței cu ajutorul acidului hialuronic vă vor conferi senzualitate și încredere în sine.

✅ De asemenea nu uitați de cremele cu SPF, care trebuie utilizate în orice anotimp. În această perioadă este necesar să apelați la o cremă cu factorul de protecție 15, 20, 30 sau chiar 50 în funcție de culoarea tenului dumneavoastră. Aceasta se aplică cu jumătate de oră înainte de a ieși din casă, procedura se repetă de două, trei ori pe parcursul zilei.

Pentru un ten sănătos și frumos nu uitați să vă hidratați eficient, mâncați cât mai multe fructe și legume și zâmbiți!
Ten sănătos la mare! - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică