1. Acasă
  2. Articole
  3. Cum ne Îngrijim tenul toamna!

Cum ne Îngrijim tenul toamna!

O dată cu schimbarea anotimpului e timpul să alegi și o altă cremă pentru tenul tău. Vântul, devierile de temperatură, aerul condiționat din mașină sau încăperi duc la deshidratarea tenului. Pe timp de toamnă tenul uscat devine mai intens deshidratat, cel combinat la fel are tendința pe anumite zone să se usuce, iar cel gras de obicei se normalizează!

E bine să urmezi câteva reguli de bază pentru un ten curat și sănătos:

⭕️Pentru tenul uscat utilizează obligatoriu demachierea cu lăptic, tonic destinat tenului uscat. Crema e de dorit sa fie cât mai consistentă pe bază de ulei de jojoba, unt de cocos, unt de sheea. Sunt binevenite cremele hrănitoare, pe bază de acid hialuronic și desigur măscuțe hidratante efectuate de două ori pe săptămână. Dacă crema este insuficient de hidratantă, aplicați inițial un ser hidratant, care va dubla efectul cremei.

⭕️Persoanele cu tenul combinat ar fi bine sa fie atente, în acest sezon și pielea lor are tendința de a se usca pe anumite zone: aripile nasului, obraji. Deja crema fluidă e timpul să fie înlocuită cu o crema normalizantă. Ar fi bine să vă abțineti de la varianta gel sau cremă-gel.

⭕️Tenul gras se simte mai confortabil, oricum, fiți atenți, nu permiteți să se deshidrateze, mai atent cu loțiunile spirtoase.

Nu uitați de zona ochilor care necesită o îngrijire deosebită, evitați pe perioada rece cremele sub formă de gel pe aceasta zonă, optați pentru o cremă mai consistentă, hrănitoare.

În această perioadă e bine să se bea un supliment de vitamine Omega 3, aminoacizii grași, care vor restabili bariera hidrolipidică , nu vor permite să se deshidrateze tenul, iar acțiunea lor antioxidantă și imunomodulatoare va fi perfectă pentru această perioadă.

Beți minim 2 litri de apă pe zi și mâncați cât mai multe fructe și legume.

Cu respect, medicul dermatolog-cosmetolog Veronica Vîzdoagă.

Blog-ul Clinicii „Alter-Med”

Aici vom posta articole care te vor ajuta să găsești informații utile.