1. Acasă
 2. Articole
 3. Chirurgia estetică

Chirurgia estetică

Chirurgia_estetica_AlterMED_1 Chirurgia estetică - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică

Chirurgia estetică: Interesul la nivel global într-o continuă creştere!

Popularitatea intervenţiilor estetice este într-o continuă creştere, tot mai multe persoane alegând diverse opţiuni de perfecţionare a aspectului fizic, potrivit ultimelor studii. Acest lucru se datorează mai ales faptului că oamenii au devenit din ce în ce mai confortabili cu chirurgia estetică care, cu câţiva ani în urmă, era considerat chiar tabu, iar apelul la astfel de intervenţii era văzut ca un lux. Tot mai multe proceduri estetice sunt acceptate ca fiind o normalitate în ziua de azi, chiar dacă scopul lot nu este unul funcţional, ci pur estetic, de îmbunătăţire a imaginii corporale. Deşi pentru unele persoane acest aspect încă mai poate părea superficial, majoritatea oamenilor înţeleg importanţa unei stime de sine crescute care construieşte o stare psihică mai bună şi o încredere în propria persoană crescută, pe lângă multe alte beneficii.

[Societatea Internațională de Chirurgie Plastică şi Estetică (ISAPS)](https://www.isaps.org/) a lansat de curând rezultatele unui sondaj anual internațional privind procedurile estetice/cosmetice, care a arătat o creștere globală de 5,4% în procedurile cosmetice în ultimii ani.

Rata de utilizare a tratamentelor neinvazive precum fillerele a crescut cu 10.4%, număr care este cu mult mai mare decât cel al operaţiilor estetice. Numărul tratamentelor cu botox a crescut cu 17.4%.

Procedura de augmentare mamară cu implanturi a ajuns să fie cea mai frecventă intervenţie estetică.

Cea mai semnificativă creştere a fost evidenţiată în cazul procedurilor estetice de liposucţie cu lipotransfer de proprie grăsime, așa numita intervenție: Brazilian Butt Lift. Tot mai întrebată rămâne a fi intervenția de modelare a feței cu propria grăsime. Ultimile se efectuiază cu succes, în Clinica ,,Alter-MED”.

În ultimii ani a crescut interesul față de intervențiile estetice la bărbați. Cel mai des apelează sexul masculin la intervenția de rinoplastie. Acum și în varianta combinată estetică și funcțională, varianta închisă, fără cicatrici în Clinica Alter-MED.

Top 10 ţări care reprezintă paradisul intervenţiilor estetice şi cosmetice.

Iată mai urmăriți algoritmul care prezintă ţările cu cele mai multe intervenții de înfrumuseţare corporală:

 • 🔝SUA

 • Brazilia

 • Mexic

 • Germania

 • India

 • Italia

 • Argentina

 • Columbia

 • Australia

 • Thailanda

Cine alege astfel de proceduri estetice?

Femeile sunt cele fruntaşe, după cum probabil era de aşteptat, acestea însumând 87.5% . Procentul reprezentat de bărbaţi este de 12.6% dintre toate procedurile estetice.

Alte informaţii care merită menţionate includ faptul că cele mai populare proceduri chirurgicale și nechirurgicale pentru femei sunt mărirea sânilor, proceduri injectabile precim botox-ul, injectare acid hialuronic.

Cele mai populare proceduri chirurgicale și nechirurgicale printre bărbați sunt rinoplastia, ginecomastia, botox-ul.

Pentru mai multe informații referitor la intervențiile estetice efectuate în Clinica ,,Alter-MED” accesează:

https://altermed.md/servicii

Tel.de programare: 069 77 1117

Chirurgia estetică - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică