1. Acasă
  2. Articole
  3. Lipofiling

Lipofiling

Lipofiling Lipofiling  - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică

Aceasta apare din cauza resorbției soclului osos şi a atrofiei țesutului adipos aparută cu trecerea anilor. Combinată cu pierderea elasticității pielii şi a ptozei țesiturilor acest lucru conferă feții un aspect vestejit cu obraji supți, tâmple scheletizate, cearcăne, şanțuri nazogeniene pronunțate, ochi adânciți, ptoza pomeților cu deteriorarea globală a conturului feții.

Din această cauză tratamentul volumetric facial alături de îmbunătățirea tonusului pielii şi corecția ptozei țesuturilor, este o parte integrală fundamentală în cadrul tratamentului anti-aging complex. Prin refacerea volumelor faciale obținem efectul de sculptură a reliefelor cu îmbunătățirea importantă a aspectului şi armoniei unităților estetice ale feții.

Există mai multe metode eficiente folosite pentru refacerea volumelor faciale. Acidul hialuronic şi transplantul de grăsime denumit şi lipofiilling sunt cel mai des recomandate.

Aceste două tehnici se completează reciproc una pe cealaltă şi au un spectru larg de indicații terapeutice adaptate fiecărui pacient luat în parte.

Astfel injectarea acidului hialuronic permite un tratament miniinvaluarapid şi eficient perfect adaptat modificării formei buzelor şi conturului feții. Transplantul de grăsime pe de altă parte permite obținerea corecției volumelor feții cu un efect natural şi fără schimbări importante ale formei şi contururilor. De fapt, efectul dorit de pacientă este cel care ne ghidează alegerea metodei de tratament.

De asemenea sunt cazuri când tratamentul cu acid hialuronic este contraindicat şi atunci putem folosi transplantul de grăsime. Astfel injectarea acidului hialuronic este contraindicată persoanelor cu boli autoimune şi tulburări ale sistemului imunitar. Bolile autoimune sunt patologii în care sistemul imun al organismului atacă țesuturile şi organele proprii. Acest lucru apare ca o reacție sistemică pe care o manifestă unii pacienți predispuşi de a se îmbolnăvi precipitată de triggeri externi cum ar fi expunerea repetată la noxe, infecții, substanțe străine, modificări apărute în timpul sarcinii şi altele.

La începutul secolului XXI maladiile autoimune sunt a 3-a cauza de mortalitate/morbiditate urmând în de aproape patologiile oncologice şi cardiovasculare. Patologia autoimună afectează în special femeile.

Cel puțin 85% din pacienții  cu tiroidite, lupus eritematos sistemic, scleroza în placi, boala Sjögren sunt femei tinere şi de vârstă medie. Există în jur de 80 de patologii autoimune care pot afecta orice sistem şi organ. Începând de la tiroidă, pulmon, rinichi, articulații, sistemul nervos, ficat, pancreas, intestin până la banala fibromialgie. În cazuri mai grave sistemul autoimun poate ataca mai multe organe de odată iar statistica este îngrijorătoare şi ne arată că un sistem imun hiperreactiv creşte riscul de a dezvolta mai multe patologii autoimune coconcomitente.

La pacientele cu boli autoimune tratamentul volumetric facial cu ajutorul lipofillingului se poate face în deplină siguranță deoarece în timpul tratamentului folosim grăsime proprie care este foarte bine tolerată de organism. Rezultatul estetic excelent, care se menține în timp, permite acestor paciente să se bucure de procedurile de întinerire în condiții de siguranță maximă.

Metoda constă în:

Injectarea de țesut adipos propriu. Procedura se realizează în două, inițial se recoltează grăsime proprie, cu ajutorul unor canule subțiri, din zonele cu grăsime ușor de recoltat și de bună calitate (cum este abdomenul inferior sau flancurile). În cea de-a doua etapă se realizează injectarea în zonele marcate, care sunt umplute cu grăsimea recoltată și purificată.

Preț:

Lipofilling - 350-1200 euro (conform cursului BNM)

Avantaje:

  • Chirurgii "Alter-MED” vor sculpta formele feței sau corpului spre idealul dorit. Profesionalismul unui chirurg estetician cu experiență permite în unele cazuri efectuarea intervenției sub anestezie locală. O astfel de operație estetică are o recuperare mai rapidă.

  • Poți obține rezultate similare cu injectarea unor fillere sau folosirea de implanturi, dar folosind doar țesuturi proprii. Injectarea de grăsime proprie se potrivește pentru multe intervenții estetice: mărirea feselor, sânilor sau buzelor, întinerirea mâinilor, corecția ridurilor de expresie.

  • Zonele din care este preluat prin liposucție țesutul adipos scad în volum, astfel încât se obține un dublu avantaj pentru siluetă. Se obține o remodelare corporală complexă.

  • Injectarea de grăsime proprie înseamnă utilizarea unui material absolut compatibil. Țesutul adipos nu provoacă inflamații, scade drastic riscul de reacții alergice sau reacții de respingere, deoarece provine din același organism.

  • Procedurile chirurgicale prin lipofilling sunt minim invazive, practic nu lasă semne sau cicatrici. Acest lucru se datorează faptului că pentru preluare și injectare sunt necesare zone mici de acces.

  • Chirurgul va monitoriza pacientul după intervenție timp de 1 an. Rezultatele obținute prin lipofilling vor fi astfel urmărite de specialist, care la necesitate va oferi sfaturi și asistență.

  • Prețul pentru injectarea de grăsime proprie se stabilește la prima consultație, individual. Comunicând direct cu medicul estetician vei putea planifica eficient bugetul pentru intervenție, în dependență de starea corpului la moment și rezultatele dorite.

Pentru programare, înscrie-te la telefonul 022 58 98 22

Lipofiling - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică