1. Acasă
  2. Articole
  3. Alimente pentru slăbire

Alimente pentru slăbire

Apa plată, ceaiul neîndulcit din plante aromate: 0 cal/100g

Ceaiurile din comerț au mult zahăr, la fel ca și popularele sucuri de fructe. Pentru a da gust ceaiului fără zahăr sau îndulcitori, folosește bucăți de lemn dulce.  Pentru o aromă deosebită, prepară singură apă cu fructele preferate, pe care le lași de cu seară la măcerat.

Legume verzi proaspete: salată verde, broccoli, varză, dovlecei, andive, spanac, rucola, fasole verde au 25 cal/100 g

Datorită volumului mare de fibre și cantități crescute de apă, sunt cele mai bune prietene ale unei siluete de invidiat. Conțin vitamine și minerale, care scad absorbția grăsimilor din carne și brânză și cresc senzația de sațietate.

Lactatele-iaurtul, laptele, brânza proaspătă: 50 cal/100g

Sunt o sursă de proteine și calciu, care oferă o senzație de sațietate. Lactatele consumate între mese au proprietatea de a calma rapid foamea.

Cerealele integrale, leguminoasele, boabe: orez, paste integrale, fasole boabe, mazăre, năut, linte, soia: 100 cal/ 100 g fierte

Cerealele integrale fără adaos de zahăr, miere sau ciocolată sunt alegerea perfectă pentru micul dejun. Acestea conțin fibre, ceea ce conferă o senzație de sațietate și nu veți dori să mâncați des.

Orezul, pastele integrale și leguminoasele boabe sunt surse bune de proteine și fibre, potrivite să fie servite la prânz cu legume.

Carne slabă- pește, pui, curcan, mușchi slabă fără grăsime ori piele: max.200 cal/100 g gătită.

Alegeți carnea slabă, macră, îndepărtați grăsimea vizibilă înainte de gătire. Carnea de porc cu grăsime și carnea de pui cu piele sunt la fel de rele pentru organism și siluetă. 

Serviți carne roșie de maxim două ori pe săptămână și pește gras bogat în grăsimi omega 3 de minim 2 ori pe săptămână alături de legume proaspete.

Nutriționiștii recomandă să combinați util pentru organism alimentele, in tabelul de mai jos venim cu unele recomandări:

photo_2020-03-19_12-29-12 Alimente pentru slăbire - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică

1. Combinația optimă (*DA) – care este CEA MAI BUNĂ alegere pe care o poți face pentru a avea o digestie completă.

2. Combinația medie (*Neutru) – este bine să nu faci ABUZ.

3. Combinațiile dăunătoare (*NU) – combinând astfel alimentele ai toate șansele ca digesita TA să fie un eșec. Te vei alege cu BALONĂRI, CONSTIPAȚIE/DIAREE, MULTE GAZE. 

Ai grijă de sănătatea ta! Nu uita că fața este oglinda organelor interne!


Scopul nostru este:
De a avea un pacient bine INFORMAT!
Sect.Buiucani, str.Alba-Iulia 81/3, Clinica ,,Alter-MED”
Tel.programare: 069 267 197 / 022 589 822

Alimente pentru slăbire - Clinica de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică